Cumartesi, Ocak 07, 2012

Vintage Tutkusu

Sonunda vintage düğün fikirleriyle ilgili bir şeyler yazmaya vakit buldum. Oldukça zorlu bir tecrübe olduğunu itiraf edeceğim. Çünkü araştırılacak o kadar çok şey var ki, içinde kaybolmak son derece kolay.Üstelik gönüllü bir kaybolmak bu. Blog için fikirler ararken bir de bakıyorum ki kendime elbise, aksesuar seçmeye başlamışım. Üstelik bunların çoğu yeni bir düğün yapmazsam asla giyemeyeceğim şeyler. Ya da bir kaç sevgili arkadaşım şöyle 50'ler temalı bir kostümlü balo filan düzenlerlerse giyebilirim. Arkadaşlarıma duyuruyorum, çok eğlenceli olabilir:)

Vintageı neden seviyorum? Çünkü çocukluğumdan beri sıkıcı bir romantiğim. Daha 5 yaşımdayken nostalji yaşadığımdan emin olabilirsiniz. 4 yaşımdayken giydiğim bir pantolonun artık üstüme olmaması ve ondan ayrılmak zorunda kalmak bile üzerdi beni. Hele ki o karpuz kollu, üzerinde pembe çilek desenleri olan elbiseyi hiç unutmadım.Zaman ilerledikçe bu bir hastalık haline geldi. Biraz zorlansaydım kolaylıkla çöp ev sahibi olabilirdim. Eskiyen hiç bir şeyi atmaya kıyamam, gittiğim her yerden orayı bana hatırlatacak bir şeyler toplarım ve saklarım. Üzerinde tarihleri yazılı bir şarap mantarı koleksiyonum, bana hediye edilmiş ya da benim aldığım çiçekleri kuruttuğum bir defterim, uçak biletlerimi sakladığım bir zarfım var. Nereye gitsem bit pazarlarını gezer, eski eşyaları elimde tutmaya bir zamanlar onu elinde tutan insanı hayal etmeye, hayallerini, umutlarını tahmin etmeye bayılırım. Özellikle eski kartpostallar, insanların sevdiklerine yazdıkları sevgi notları tatlı bir şekilde hüzünlü gelir bana.

Benim için vintage yalnızca eski ama güzel bir şey demek değil. Bu dünyada çok fazla kalmıyoruz ve yaşadığımız ve belki yaşarken sıkıcı diye nitelendirdiğimiz ama her biri kendi içinde eşsiz ve muhteşem onlarca anı çoğu zaman yok olup gidiyor. Bence bu dünyadan gittiğimizde arkamızda bıraktığımız eşyalarda yaşıyoruz. Bu fikir belki bazılarına ürkütücü geliyordur. Ben ve pek çok vintage aşığı içinse çok değerli. Diğer taraftan da, kabul edelim, insanlar eskiden nasıl giysi, aksesuar ve hatta mobilya yapacaklarını daha iyi biliyorlarmış. Belki bugün kullandığımız pek çok şey daha dayanıklı, daha ergonomik ya da daha daha pek çok şeydir. Ama  butik, kişiye özel, her tarafı emek tek bir 50 model gelinliğin yerini tutabilecek pek az giysi bulabilirsiniz.

Ben başkasının eskisini giymem diyeneler içinse artık "vintage inspired" pek çok seçenek var:) Ne de olsa bu tarzı güzel yapan sadece eski olması değil. Aynı zamanda çok estetik ve romantik olması. İster 20ler olsun ister 40lar ya da 50ler, bambaşka temalarla çok şık bir düğün yapabilirsiniz. Sizin için küçük bir 50'ler kolajı hazırladım. Renkler, desenler ve hava belki de düğününüze ilham kaynağı olur ya da belki benim gibi sadece dolapta durması için kısa kabarık bir elbise alırsınız:)


Kaynaklar: Love My Dress
One Fab Day
Cand Couture

2 yorum:

Efe (The future Violinist) dedi ki...

Ben çok seviyorum bir fotoğrafçı olarak.
En zevkli çekimlerimden birisi "Vintage" tema'lıydı, umarım beğenirsiniz.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.115928911825542.27935.113365182081915&type=1

berivan özkoçak evren dedi ki...

gerçekten çok güzel bir çekim olmuş.vintage olan her şey çok güzel ama siz de çok iyi yakalamışsınız:)çektiğiniz de mizansen değil sanırım gerçek bir çift. böyle çekimleri daha sık yapabilmek fotoğrafçıların da mesleklerini daha çok sevmelerini sağlıyordur sanırım.