Pazar, Ocak 15, 2012

Pudradan Gelinlikler

Gelinliklerin beyaz olmasını hepimiz kanıksadık hatta bunu bir kural olarak bile görüyoruz. Neden beyaz sorusunu soranlarımız dahi başka renkte bir gelinlik giyerek oturmuyor nikah masasına. Elbette bunda beyazın muhteşem bir renk olmasının, her türlü aksesuarı ve süsü kaldırmasının, hem esmer hem de beyaz tende mükemmel durabilmesinin payı büyük. Ancak bu geleneğin son derece yeni bir gelenek olduğunu biliyor muydunuz?

İngiltere kraliçesi Victoria 1840'ta Prens Albert'la evlenene kadar gelinler düğünlerinde her renkte elbise giyiyorlardı. Hatta İngiltere'nin pek çok yerinde beyaz yas rengi sayılıyordu. Gelinse mutluluğu, neşeyi temsil ediyordu ve beyaz giymek ona yakışmazdı. Ama çok popüler bir kraliçe olan Victoria kendi düğününde bu inanışı kırdı ve gerisi geldi. İngiltere'de ve daha sonra tüm Avrupa'da pek çok gelin kraliçeyi onurlandırmak için düğünlerinde beyazı tercih ettiler. Eğer şu anda önünden geçtiğimiz her gelinlikçinin vitrininde, her gelin dergisinde beyaz bombardımanına uğruyorsak bunu Victoria'ya borçluyuz. İlginç kadınmış şu Victoria. 9 çocuğu ve 26 torunu şu anda dünya kraliyet ailelerinin bel kemiğini oluşturuyor. Bu nedenle de takma adı "Avrupa'nın büyükannesi". Hem bütün düğün endüstrisine bugünkü şeklini vermiş hem Avrupa'ya. Tam bir trendsetter.

 Kraliçe Victoria'nın beyaz gelinliği

Şimdi ben Victoria hakkında bunları niye yazdım. Çünkü dostlar, trendler başka trendler sayesinde kırılmak için varlar. 172 yıllık bir trendi kırmak da sizin elinizde. Bunun için beyazın için ufak bir parça pudra eklemek yetiyor. Ve işte modacıların bu senenin "beyazı" dedikleri pudra rengi gelinlikler. Çok romantikler, çok masumlar ve diğer taraftan çok da seksiler.


 Solda Vera Wang- Sağda Romona Keveza

Solda Wtoo- Sağda Alita Graham

Hiç yorum yok: