Pazar, Ocak 22, 2012

Gelin Ayrıntıda Gizlidir

Başlığa bakıp da gelinleri şeytan yerine koyduğumu düşünebilirsiniz ve kesinlikle yanılmış olmazsınız. Çoğu gelin düğün öncesi kırmızı olmasa da fuşya pembe şeytanlara dönüşürler. Hepimiz bunu normal karşılarız. Eğer gelinsek de başkalarının normal karşılamasını, geçici bir dönem olduğunu anlayıp alttan almalarını bekleriz. Bu yazının konusu o türden bir şeytanlık değil. 

Bir kaç yazımı okuduysanız artık benim bir ayrıntı delisi olduğumu biliyorsunuz demektir. Bilmiyorsanız da blogu bir süre daha takip ederseniz kesinlikle anlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Benim gelinlere tavsiyem işte tam olarak da ayrıntı delisi olmalarıdır. Neden mi? 

Birincisi; büyük resmi değiştirmek çoğu zaman zor ve zahmetli. Paket programlara, paket menülere, paket masa dekorasyonlarına mahkumsunuz. Hangi düğün mekanına gitseniz size bütçenize göre az çirkin ya da çok çirkin dekoratif!! öğeler sunacaktır. Düğün müzikleri bile standarttır. Farklı bir şey isteseniz hemen çok bilmiş DJler araya girerler. Bu giriş müziği olmaz, bunda yapılan dans bir şeye benzemez deyip keyfinizi kaçırılar. Siz yine de ısrarcı olun, karambole gelmemek için elinizden geleni yapın. Ama çoğu zaman pek az gücünüz olduğunu görüp çok şaşıracaksınız.

İkinci nedense; çünkü ayrıntılar eğlencelidir! Hayatı zevkli, eğlenceli, yaşanılır kılan ayrıntılardır. Sizin hayatınızı bir başkasının hayatından farklı kılan, aynı mekanda aynı müziklerle yapılan iki düğünün birini güzel diğerini ise muhteşem yapan ayrıntılardır. Çok fazla çaba sarfetmeden ve çok fazla para harcamadan ne kadar çok şey yapabileceğinizi keşfettiğinizde şaşıracaksınız. Benim bulduğum bir kaç örneği sizlerle paylaşmak istiyorum.

Konuklarınızın oturacağı yerleri çok şık bir şekilde işaretlemek güzel olmaz mıydı? Yapmanız gereken tek şey istediğiniz renk ve ebatta şişelere konuk isimlerini bir iple bağlamak ve içine bir kaç kır çiçeği kondurmak. Düğün mevsimine göre kuru yapraklar, dallar ya da çakıl taşları bile kullanabilirsiniz. 

Düğün mekanları çoğu zaman konuklarınız düğünün yapılacağı salonu bulabilsin diye A4 kağıtlara Ayşe ve Ahmetin Düğünü Salon 1 gibi sıkıcı şeyler yazarlar. Bana hep iş yerinizin zorla yolladığı kurumsal eğitimleri çağrıştırır. Bunun yerine bir marangoza çok ucuza yaptırabileceğiniz suntaları boyayıp eğlenceli işaretler yapabilirsiniz. Ayrıca gelin ve damadın oturacağı sandalyelere de gelin-damat işaretleri asmak çok sevimli bir görüntü yaratıyor.

Çoğu düğün mekanı paket programların içine konuk defterini de koyar. böyle ağır, süslü defterlerdir genelde bunlar. Konuklarınızı korkuturlar bana sorarsanız. Onun yerine müstakbel eşinizle sizin beraber çekilmiş güzel bir fotoğrafını yapboz yaptırıp konuklarınızın her bir parçanın arkasına iyi dileklerini yazdırmaya ne dersiniz? Eminim çok eğlenceli mesajlar yazacaklardır.


Başka bir konuk defteri fikri ise benim favorilerimden. Vintage görünümlü bir kuş kafesi. Artık pek çok yerde böyle kafesler bulabiliyorsunuz. Ben de kendi düğünümde böyle bir kafes kullandım. Ancak kardeşlerinizi ya da arkadaşlarınızı uyarmayı unutmayın, konuklara bunun bir konuk defteri olduğunu hatırlatsınlar zira tahmin etmesi oldukça zor:) Sonradan evinizin dekoruna ekleyebilirsiniz. Benim kafesim salonda çok şık durdu.


Bize hep Türklerde nedime kültürü yokmuş gibi gelir ama aslında var. Evlenirken etrafımızdaki kadınların desteği çok değerlidir, tek başımıza yapamayacağımız pek çok şeyin altından kalkmamıza yardımcı olurlar. Mesela benim annem nikah şekerlerimizi yapmıştı. Kayınvalidemse gelinlikçi, makyöz gibi pek çok ayrıntıyı halletti. Düğün günü onlara minik birer hediye vermek hoş olmaz mı sizce de? Bu şık gece çantaları aslında düz kumaştan yapılmışlar ama çiçeklerle hareket katılmış. Siz de kendiniz yapabilirsiniz.


Konuklara verilecek teşekkür hediyelerine gelince, sitede pek çok hediye alternatifi paylaştım daha önce, paylaşmaya da devam edeceğim. Ama bu mandalları görünce eklemeden geçemedim. Çok basit ama bir o kadar da zarif değiller mi? İsterseniz boyayıp üzerine bir teşekkür notu iliştirebilirsiniz. Ya da renkli danteller yapıştırıp sunabilirsiniz.

Benden şimdilik bu kadar. Sizin düğünlerinizde ne gibi ayrıntılar olacak? Aklınızdaki fikirleri buradan diğer gelin adaylarıyla paylaşabilirsiniz. Ya da aklınıza takılan her soruyu sorabilirsiniz. 

Bol ayrıntılı günler!!

Kaynaklar: Babbs Boutique

Hiç yorum yok: