Çarşamba, Ocak 11, 2012

Röportaj:Işıltılı Kurabiyeler

Artık düğün ve nişanlar geleneksellikten sıyrılıp farklı ikram alternatiflerinin kullanıldığı butik eğlencelere dönüşüyorlar. Bu dönüşüme destek olan pek çok yetenekli insan var. Sizin için Işıltılı Kurabiyeler'in ışıltılı sahibesi Işıl'la minik bir röportaj yaparak onun butik anlayışına kısaca bir göz attık.  

Kendinden biraz bahseder misin? Neler yapıyorsun? Yaptığın iş tam olarak nedir?

Merhabalar, Ben Işıl Polat Aydoğan. Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Kurumsal yaşamda kısa süre çalıştıktan sonra, butik kurabiyecilik sektörüne atıldım. Esasında, kurabiye tasarımı işi ile ilgileniyorum. Müşterilerimin istekleri ve hayal güçleri doğrultusunda, tasarladığım figürlerin hiçbir sınırı yok.

Bu mesleği yapmak üzere bir eğitim mi aldın, hiç başka bir iş yaptın mı?
Mesleğe nasıl başladın?

İlk olarak insan kaynakları bölümünde, kurumsal bir iş yaşantım oldu. Hayal ettiğim işin daha farklı bir dünya olduğunu gördüğüm anda, butik kurabiyecilik üzerine eğitimler almaya karar verdim. Ve kurabiyecilik, pastacılık ve figürasyon eğitimleri aldım.

 

Genelde ne tarz işler yapıyorsun?
Yaptığım işi kendi içerisinde çeşitli şekilde bölümlere ayırabiliriz ama asla sınırlandırma yapamam. Yani, müşterilerimden özel günleri için kurabiye isteyen de oluyor, ev gezmesine giderken ev sahipleri için kişisel kurabiyeler de talep ediliyor. Ama elbette ağırlıklı olarak, doğum günleri, düğün, nişan, bekarlığa veda partileri gibi organizasyonlar için kişiye özel konsept kurabiyeler tasarlıyorum. 


Nasıl çalışıyorsun? Çalıştığın özel bir yer var mı? Evden mi çalışıyorsun?
Evimin mutfağını ve bir odasını kullanarak evden çalışıyorum.
 
Sanırım kurs da veriyorsun, kurslarından bahseder misin biraz?
Evet, butik kurabiyecilik kursu veriyorum. Hobi olarak ya da profesyonel olarak öğrenmek isteyen müşterilerim oluyor. Benimle internet üzerinden www.isiltilikurabiyeler.com irtibata geçiyorlar. Kursun süresi 1 gün (10.30-16.30).  Kurs çalışmalarına kurabiye hamurunun hazırlanmasıyla başlıyoruz, pişirme teknikleri ve son olarak şeker hamuru ile süsleme kısmına geçiyoruz. Kurs boyunca süslediğiniz kurabiyeleri, gün sonunda paketleyip sevdiklerinizle paylaşıyorsunuz.



 İşinin en sevdiğin tarafı ne? Hoşlanmadığın bir tarafı var mı?
İşimin en sevdiğim tarafı, kurabiyelerin her bir müşterime özel olarak hazırlanıp kişisel olması. Bazı zamanlarda, benimle paylaştıkları hikayeler sonucunda ortaya çok özel tasarımlar çıkıyor.

Senden istenen en ilginç sipariş neydi?
Şimdiye kadar hazırladığım siparişlerim arasında en ilginç olanı, bir müşterimin evlilik yıldönümlerinde eşi için hazırlamamı istediği ‘Alice Harikalar Diyarında’ ve ‘Küçük Prens’ konseptli kurabiyeler oldu. Her iki hikayedeki kilit replikleri ve karakterleri kurabiyelerin üzerinde tasarlayarak ortaya güzel bir çalışma çıkartmıştım.

Işıl bu çok şeker kurabiyeleri benim eşim için hazırlamıştı. O kadar güzel bir iş çıkarttı ki, kurabiyeleri yemeye kıyamadık.

En fazla zevk alarak hazırladığın sipariş neydi?
Hepsini hazırlarken ayrı heyecanlanıyorum ama itiraf etmeliyim ki, en çok kız bebek kurabiyelerini hazırlarken zevk alıyorum. Gerçekten çok sevimliler.



Yaptığın işlerde temaları kendin mi seçersin, kişiye mi bırakırsın? Genelde nasıl geliyorlar sana? Kafalarında bir fikir oluyor mu?
Müşterilerim genel olarak önceki siparişlerimi referans alarak gelmekteler. Beğendikleri bir model üzerinden birlikte tekrar tasarım yapıyoruz. Ancak, tasarımı tamamen bana bırakan müşterilerim de oluyor. Teslimat sırasında onlara da bir nevi sürpriz olmuş oluyor.


Düğün, nişan gibi durumlar için kurabiye, kek yaptırmak isteyenlere ne önerirsin? Onlara özel ne gibi seçenekler sunuyorsun?
Son yıllarda, özel günler için kurabiye ve cupcake yaptırmak isteyenler çoğunlukta. Tabi, geleneksellikten çıkmak istemeyen kişiler de oluyor. En özel günleri olduğu için, düğün gününün kesinlikle gelinin günü olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle gelinin hayal ettiği, tasarladığı kurabiyeleri yapıyorum. Özellikle düğün ve nişan siparişlerinde, öncelikli olarak müşterimin hayallerindeki tasarımı dinleyerek yola çıkarım. Sonrasında ise ortak fikirlerimiz ile bu tasarımı son haline getirerek, çalışmaya başlarım.


Senin kendi düğünün nasıldı? Şimdi tekrar düğün yapabilsen değiştirmek istediğin birşey olur muydu?
Benim tarzım her zaman provance, ingiliz karması olmuştur. Geleneksel bir insanımdır. Düğünüm de öyle oldu. Tümüyle dantel olan gelinliğimle, romantik bir düğünümüz olmuştu. Tekrar düğünüm olsa, değişiklik yapmak isteyeceğim tek şey, merdivenlerden inip konukların arasından yürüyebileceğim bir mekan olurdu sanırım. Çünkü, çocukluğumdan bu yana, hep uzun kuyruğumla merdivenlerden indiğimi hayal etmiştim ama maalesef olmadı. Sanırım düğünüme eklemek isteyeceğim şey ise, düğün pastası yerine cupcake veya makaron ağacı kullanmak olurdu. 



Siz de Işıl'ın harika kurabiyelerinden düğün, nişan, doğum gibi özel günlerinizde ya da sadece sevdiklerinizin yüzüne bir gülücük kondurmak için sipariş vermek isterseniz iletişim bilgileri burada. 
 
internet sitesine göz atın
ışılı twitterda bulun


info@isiltilikurabiyeler.com
isil@isiltilikurabiyeler.com
GSM: 0531 507 36 56

2 yorum:

can konağı dedi ki...

Berivancım. çok güzel bir röportaj olmuş. ışıltılı kurabiyeler kursuna gidip böyle kurabiyeler yapmak istedim.

sevgiler..

gülden

berivan özkoçak evren dedi ki...

güldencim, çok teşekkürler. eminim ışıl'ın öğretmenliği de kurabiyeleri kadar güzeldir:) denemelisin bence, ben de düşünüyorum. sevgiler