Cumartesi, Mart 17, 2012

Asi Prensesler


 Bu yazımız 15.Mart.2012 tarihinde www.haydili.com 'da yayınlanmıştır.
 
Ben de her genç kız gibi daha minicik yaşlarda kendimi bembeyaz kabarık tüller arasında,
 prenses edasıyla süzülen bir gelin olarak hayal etmiştim. O zamanlar gelinlik dediğin ne kadar kabarıksa o kadar şık ve güzeldi bizim için. Seneler geçti, hayaller çok da fazla değişmedi ama geçen yıllar ve katıldığım birçok düğünden sonra hayalimdeki gelinlik birazcık değişti. Sanırım ben düğün günümde kabarık, kocaman etekli bir prenses olmaktansa sade ama farklı bir prenses olmayı tercih edeceğim (düğün günü prenses olma durumu asla değişmez, damatlar bunu hiç unutmasın). Belki sizin de aklınızı çelerim, ne malum:)?

Kabarık etek konusundaki ısrarı kırmak için elimde önemli bir kozum var, o da herkesin bayıldığını bildiğim Kate Moss ve muhteşem gelinliği. Her ne kadar kendisini fazla güzel bulmasam da gelinlik zevki ve düğününde farklı olmayı seçmesiyle şu ara kendisine sempatim bayağı artmış durumda. Gelinliğinin oldukça vintage bir havası var, zaten genel olarak kabarık olmayan gelinlikler bu tarza daha uygunlar.  İlk bakışta sade duran elbisenin işlemeleri inanılmaz şık ve özel, etek kabarık olsaydı sanırım bu işlemeler bu kadar çarpıcı durmazdı. Duvağa ve onu bağlama tarzınaysa bayıldığımı belirtmek istiyorum. 




Bol tarlatanlı bir gelinlik giydiğinizde gelinliğinize kattığınız her detay ister istemez onu biraz daha şaşalı hale getirir, dantel veya işlemeler fazla kaçabilir ve belki de siz vermek istediğiniz etkiyi ya da tarzınızı tam olarak yansıtamayabilirsiniz. Oysa ki kabarık olmayan bir etek seçimi yaptığınızda dantellerle dolu oldukça şık bir gelinlik diktirip hiç de abartıya kaçmadan oldukça elegan bir gelin olmak elinizde.

http://www.avictorianaffair.com http://www.eliesaab.com/ 



http://www.bellethemagazine.com 

Sırt dekoltesinde dantel kullanılmış dar gelinlikler bence  straplez, kabarık bir gelinliğe göre çok daha seksi ve dikkat çekici. Aşağıdaki modelleri sırtınızı boş bir tuval gibi nasıl özgürce süsleyebileceğinizi göstermek için seçtim. Tabi ki bu modeller biraz riskli ama vücudunuz uygunsa hiç durmayın derim, başka hiçbir model bu kadar iddialı olmayacaktır. 


 Aşağıdaki model de Lübnanlı modacı Zuhair Murad'ın koleksiyonundan bir örnek (Fotoğraf: Mario Sierra) , işlemeler ve farklı bir yaka formuyla oldukça sade ve şık. 

http://www.zuhairmurad.com

 Bu muhteşem modeller ise Jenny Packham'ın 2012 koleksiyonuna ait, yine etek sadeliğinin işlemeleri nasıl  ortaya çıkardığını görüyoruz. Şahsen soldaki modelin kemer detayı ve saç aksesuarına da ayrıca bayıldım.


Derseniz ki farklı yaka formları istemiyorum biraz klasik, sade ve romantik bir model istiyorum, işte aşağıdaki gelinlikler de buna örnek. Hatta daha da ileriye gidip desenli bir kumaş seçecek kadar bile özgür olabilirsiniz:)


http://elizabethdye.blogspot.com 
http://reveriemag.com/category/fashion-finds

Düğününüzde prenses yerine Yunan Tanrıçası olmak isterseniz o da mümkün, hem de küçücük dokunuşlarla.  Uygun yaka formu ve uçuş uçuş bir etek kumaşıyla rahatlıkla bunu sağlayabilirsiniz, tabi ki yine tarlatansız:) Bu tarz gelinlikler her zaman için en asil seçimlerden olmuştur.

http://www.almanovia.com

http://www.etsy.com

Umarım her adımıyla bir akım başlatan Kate Moss klasik gelin anlayışının değişmesine az da olsa bir katkı sağlar ve biz asi prenseslerin önünü açar:)




2 yorum:

Ellie dedi ki...

Mükemmeller! hafif kabarık, abartılı olmayan dantel, işlemeli gelinliklere bayılıyorum. çok güzel seçimler olmuş. benim hayalim ise oscar de la renta gelinlik giyebilmek :)

pelin erdoğan dedi ki...

Beğenmenize çok sevindik, gerçekten çok şık modeller, umarız hayalinizdeki gelinlikle evlenirsiniz:)