Pazar, Aralık 11, 2011

Kış Gelinleri-3:Nikah Şekeri

Klasik beyaz badem, nikah şekerlerinin atasıdır elbette. Ancak artık gelinler düğünleri için çok farklı nikah şekeri alternatifleri arıyorlar ve bulmakta da eskisi kadar zorlanmıyorlar. Söz konusu temalı bir düğün olduğunda nikahta vereceğiniz küçük hediyelerin de o temaya uyum sağlamasını sağlayabilirsiniz. Eğer bir kış geliniyseniz konuklarınızın hem içini hem ruhunu ısıtacak çok sevimli hediyeleri sunabilirsiniz. Bunların bir kısmını yardımsever anne ve arkadaşlar sayesinde kendiniz bile yapabilirsiniz. Aklıma gelen bir kaç alternatifi buldum ve sıraladım.

Mesela şu yandaki basit ama muhteşem çikolata fikrini çok beğeniyorum. Yapmanız gereken tek şey bir çikolata sargısı tasarlatmak. Hatta az da olsa bilgisayar kullanabiliyorsanız kendiniz de kolayca tasarlayabilirsiniz. Üzerine güzel bir kar manzarası, sizin ve müstakbel eşinizin isimleri ve nikah tarihinizin olması yeterli. Sonrasında istediğiniz çikolatayı alıp bu sargılara sarabilirsiniz. 
 Bu şirin eldivenlere de bayıldım. Keçe ya da benzeri bir kumaşı eldiven şeklinde kesip üzerini biraz işlemeniz yeterli. İsterseniz içine lavanta doldurabilir ya da şeker koyabilirsiniz. Kağıda ya da kurdelaya yazılmış bir teşekkürler yazısıyla işlem tamam.

Kış aylarında iç ısıtacak bir sıcak çikolataya kim hayır diyebilir ki. Siz de konuklarınız için böyle bir karışım hazırlayabilirsiniz. Şeker, toz çikolata, belki çikolata parçaları ve eğer isterseniz bir kaç marshmallowu şirin bir kavanoza koyun. Üstüne bir de istediğiniz renkte bir kurdela sardınız mı işlem tamamdır. 

Yine kış ayları için çok uygun bir hediye de kahve olacaktır. Özellikle kahve sever biz Türkler'in çok hoşuna gidebilir. Kahveleri kendiniz paketleyebileceğiniz gibi hazır paketlerde de alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir etiket tasarlayıp üstüne yapıştırmak.

 Artık her tür kurabiyeyi yapmak ve yaptırmak mümkün. Evde yapmak için kalıplar satın alabilir ya da bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Özellikle şu eldiven ve bere fikrini çok sevdim. Bütün kurabiyeleri aynı şekilde de yaptırmak zorunda değilsiniz. Kar temasına uygun farklı seçenekleri bir araya getirebilir ve her konuğunuza farklı bir kurabiye sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok: