Cuma, Ekim 07, 2011

Duvaksız Gelinler

Gelin denildiğinde ilk akla gelenlerden biri, yüzünü örten ve eteklerinin ardından kuğu gibi süzülen duvaklardır. Duvak birçokları için simgeseldir, işte tam da bu yüzden biraz sıra dışı bir gelin olmak için duvak yerine farklı bir alternatif denemek çok kolay ama etkili bir yöntem bence. Şimdilerde duvaksız gelinleri sıkça görmekteyiz ve bence eğer gelinlikle uyumlu doğru saç aksesuarı bulunduysa gerçekten çok şık ve çok farklılar.
Eğer vintage bir tarza sahipseniz ve gelinlik seçiminiz de bu yöndeyse “birdcage” ler tam size göre. Eski film artistleri havası veren bu aksesuar benim favorilerimden. Tüyler ve çiçeklerden yapılanları olduğu gibi daha olgun ve asil bir görünüm için şapka tarzında olanları da deneyebilirsiniz. Ama en önemli kısmı atlamayın, o minik tülü yüzünüze doğru kapamayı.



Sade bir gelin olmaktan yanaysanız minik çiçeklerle veya taşlarla süslü bir saç bandı da oldukça moda şu sıralar. Oldukça romantik ve masum bir hava katıyor bence gelinliğe. El yapımı olanlar "etsy"de fazlasıyla var, ayrıca artık gelinlik terzileri de gelinliğinizle uyumlu kumaş veya dantelden dilediğiniz saç bandını size yapabiliyorlar. Benim gibi dikişe nakışa meraklı anne veya akrabalara sahipseniz eski sandıkları da bir karıştırın derim, çıkacak olan eski danteller hem size nostaljik bir hava katar hem de annenize haklı bir gurur.
Tabi en önemli şıkkı unutmayalım, duvak yerine yalnızca gerçek bir çiçek takmak, bu büyük ve gösterişli bir lilyum da olabilir, minik renkli kır çiçekleri de. Tamamen size ve düğün konseptinize kalmış.
Duvak yerine tamamen kendinize özgü bir aksesuar edinmek sizi çok farklı bir gelin yapacaktır...:)


Hiç yorum yok: