Pazartesi, Kasım 21, 2011

Kış Gelinleri-1

 
Birçok gelin yazın evlenmeyi hayal eder, denize nazır “evet” demek, sade ve şirin bir kır düğünü yapmak, güneş parlarken rengârenk çiçeklerin eşlik ettiği romantik kareler çektirmek. Düğün mevsimi de hep yaz olarak bilinir sanki evlenmek için tek uygun mevsimmiş gibi. Oysa kış mevsiminde evlenmenin ayrı bir büyüsü, masalsı yanı ve romantizmi var ve de kış gelinlerinin sıradışı olabilmek için daha fazla avantajı.
Kış gelinlikleri
Yaz gelinlikleri çoğunlukla straplez modeldir, belki şık duruşundan belki de yaz sıcağına en uygun modelin bu olduğu düşünüldüğü için genelde gelinlerin tercihler hep bu yönde olur. Kış gelinliği seçerken de yine straplezi kullanabilirsiniz fakat bence havanın soğuk olmasını avantaj olarak görüp yazın giyemeyeceğiniz bir model seçerseniz bir fark yaratmış olursunuz. Dantel bir gelinlik için en şık ayrıntılardan biridir ve yaz gelinliklerinde sıcaktan ötürü ten üzerinde değil daha ziyade etek kısmında kendini göstermek durumunda kalır, ya da duvakta. Oysa kış gelinleri bu yönden oldukça şanslı olabilirler ve danteli tenleri üzerinde kullanıp oldukça şık bir görüntü elde edebilirler. Mesela kolları uzun ve dantelden olan bir gelinlik sizi oldukça asil ve şık gösterecektir. Aynı zamanda dantelin kol ve omuzdaki kullanımında çok sayıda değişikliğe gidilebildiği için seçtiğiniz gelinlikle tarzınızı daha rahat bir şekilde ortaya koyabilmeniz de mümkün olacaktır. 


Romantik bir kış düğünü hayal ediyorsanız gelinliğiniz de bu havayı yansıtmalı. Dantel biraz daha ağır ve nostaljik bir hava yaratır dolayısıyla tül ve ince kumaşlarla yapılan gelinlik ayrıntıları (kollarda ve omuzda ) sizin için daha uygun olacaktır.

Soğuk havanın kış gelinlerine getirdiği en büyük şıklık şüphesiz ki gelinlik üzerine atılan bembeyaz etol (imitasyon) kürkler. Karlar kraliçesi konsepti hiçbir yaz gelinine nasip olmazken siz bunu birbirinden şık bolero kürkler arasından seçim yaparak kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Her tarzda gelinliğe uygun etol kürkü bulmak çok da zor olmasa gerek. Bir de eğer kolları uzun bir model tercih etmemişseniz üzerinize attığınız boleronuzu uzun saten veya dantel eldivenlerle kombine ettiğiniz takdirde sizden şıkı yok.
Eğer bu kış evlenecekseniz soğuk havanın size getirdiği tüm bu sıcacık ve şık avantajları kullanıp en güzel kış gelini olun derim!

Hiç yorum yok: