Cuma, Ağustos 05, 2011

Gelin Duşu

gelin duşu da ne demek diyenlere 'bridal shower' diyerek ukalaca cevap vermek istiyorum. temelde bizdeki kınanın daha sofistike daha bir avrupai olanı. gelinin başına kırmızı örtü örtüp ağlatmak yerine konuşup, gülüşüp tarzınıza göre içip eğleniyorsunuz. bridal showerlar düğün fikriden hoşlanan gelinlere göre. yoksa ben sadece nikah yapıp sevdiceğimle evleneyim diyorsanız size biraz uzak gelebilir. ayrıca kına sever gelinler için de uygun seçenek değil. ama oldu ki yapmaya karar verirseniz pek çok ayrıntıyla kişiselleştirebilirsiniz. örneğin konuklarınıza unutamayacakları, şirin hediyeler verebilirsiniz.




küçük kalpli nane şekerlerini kim sevmez. bir de bunları gelin ve damat temalı kutulara koyarsanız çok şirin bir bridal shower hediyesi çıkabilir.



kahve sever bir millet için çok uygun bir hediye. kahveyi beyaz kese kağıtlarına koyup üstüne stickerlar yapıştırdıktan sonra bir de yanına kalpli bir kaşık ekledik mi oldu bu iş.



sabun da son zamanlarda oldukça revaçta bir hediye. pek çok desen yapılabileceği gibi şık kutularda ve kendi baş harflerinizle de sunabilirsiniz.





bayanların en çok ihtiyaç duyduğu ayrıntılardan biri taşınabilir çanta askıları. sizin ve müstakbel damadın isminin baş harflerini bastırabilirsiniz.





her bayanın yanında kolay taşıyabileceği ve çok makbul geçecek bir hediye de mini manikür setleri.
 

ama siz 'ben klasikten vazgeçmem' diyenlerdenseniz, bildik ve güvenilir badem şekeri çeşitli formlarda imdadınıza yetişebilir. tek yapmanız gereken kutulara koyduğunuz badem şekelerinin üstüne çiçekler kondurmak.



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel öneriler var gerçekten:) Arkadaşımızın düğünü için yapacağız bizde böyle bir şey fikir edinmek açısından hoş oluyor. Düğün hediyesi olarak ama herkez hediye almak yerine yada liste yapılması yerine gruphediye diye bir sitede arkadaşlarımızın düğünü için grup kurduk herkes hediyeye ayırdığı bütçeyi oraya yükleyecek ve hediye kart alacağız böyle onlar da kendi gönüllerince alacaklar eksiklerini. Herdiye listesi ters tepki oluşturur diye düşündük liste olmayınca da herkes kafasına göre bir şeyler alıyor çözümü bunda bulduk.